Çorum
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,9111 %0.1
47,0490 %0.33
Ara
Kesin Karar Ulusal Yeni Evlenecek Çiftlere Verilecek Faiz Kredide Ayrıntılar Netleşmeye Başladı! Gelir ve Yaş Kriteri Olacak

Yeni Evlenecek Çiftlere Verilecek Faiz Kredide Ayrıntılar Netleşmeye Başladı! Gelir ve Yaş Kriteri Olacak


Yeni Evlenecek Çiftlere Verilecek Faiz Kredide Detaylar Netleşmeye Başladı! Gelir ve Yaş Kriteri Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yeni evlenecek çiftlere bir müjde vermişti. Erdoğan, "Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız." demişti. Gençlere faizsiz kredi desteğinin detayları netleşmeye başladı. Destek kapsamında yaş ve gelir kriteri olacak.

2 YILI GERİ ÖDEMESİZ 48 AY VADELİ FAİZSİZ KREDİ

Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili düzenleme gençler tarafından merakla bekleniyor. Uygulama ile yeni evlenecek çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin liraya kadar kredi verilecek.

GELİR VE YAŞ KRİTERİ VAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kabine toplantısının ardından projeyle ilgili son durumu aktardı. Bakan Göktaş, "Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri var, 18-27 yaş kriteri var. Kriterlere uyan herkes faydalanabilecek." dedi.

YENİ YILDAN ÖNCE HAYATA GEÇECEK

Bakan Göktaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii tüm bunlar Meclis'te görüşülecek. Tüm çalışmalarımızı tamamladık, Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz."

 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *