Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5377 %0.16
45,5564 %0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal Yoğurt Dolu Tepsiye Başlarını Sokup Altın Aradılar

Yoğurt Dolu Tepsiye Başlarını Sokup Altın Aradılar


Yoğurt Dolu Tepsiye Kafalarını Sokup Altın Aradılar

Mersin’de bu yıl 51’incisi düzenlenen ’Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma ve yeme yarışması düzenlendi. 10 kilo yoğurt dolu tepsiye kafalarını sokup altın arayan yarışmacılar renkli görüntülere sahne oldu.
İlçeye bağlı Göksu Irmağı kenarında Emekliler Kıraathanesi’nde düzenlenen en iyi yoğurt yapma yarışmasında, 10 yarışmacı dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi. Yarışmacılar, türkülere de konu olan ve evde hazırlayarak getirdikleri yoğurtlarını çeşitli sunumlarla jüriye sunarak tam not almaya çalıştılar. Yarışmacıların evlerinde özenerek yaptıkları yoğurtların yapılış tekniğine, sütün özelliklerine, hijyenine, sunumuna, koku ve tadına bakarak değerlendirme yapıldı. Yoğurt yapma yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.
En iyi yoğurt yeme yarışmasında ise yarışmacılar, büyük bir tepsi içerisine dökülmüş 10 kilo yoğurt içerisindeki çeyrek altını ağızları ile bulmaya çalıştı. Yarışmaya, halk arasından seçilen 5 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar büyük tepsi içerisindeki yoğurdun içinden ağızlarıyla çeyrek altını bulmaya çalıştı. Yaklaşık 20 dakika ağızları ile yoğurt içindeki çeyrek altını arayan yarışmacıların kıyasıya mücadelesinde yüzleri ve kafaları tamamen yoğurtla kaplandı.
Kültür Haftası nedeniyle ilçede bulunan yabancı halk oyunları gruplarının sunduğu gösteriler ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterileri biten topluluklara ve vatandaşlara uğruna türküler yapılan meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.
Yoğurt deyince akla Silifke yoğurdunun geldiğini söyleyen Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Yoğurt yarışmamızı gerçekleştirdik. Silifke deyince akla yoğurt gelir. Yoğurdumuz coğrafi tescilini de almıştır. Yarışma sonrası tüm misafirlerimize yoğurt ikram ettik. Silifke’ye gelen herkes Silifke’nin yoğurdunu her yerde bulup tadabilirler. Festivalimize güzellik katan bir yarışma oldu. En renkli etkinliğimizden biri oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *