Çorum
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,5956 %0.02
46,4934 %0.33
Ara
Kesin Karar Ulusal YÖK Lideri Özvar: "Ülkemiz 208 Üniversite, 185 Bin Akademisyen ve Örgün Eğitime Devam Eden 4 Milyon Öğrencisiyle Son Derece Büyük Bir Kapasiteye Sahiptir"

YÖK Lideri Özvar: "Ülkemiz 208 Üniversite, 185 Bin Akademisyen ve Örgün Eğitime Devam Eden 4 Milyon Öğrencisiyle Son Derece Büyük Bir Kapasiteye Sahiptir"

YÖK Başkanı Özvar: "Ülkemiz 208 Üniversite, 185 Bin Akademisyen ve Örgün Eğitime Devam Eden 4 Milyon Öğrencisiyle Son Derece Büyük Bir Kapasiteye Sahiptir"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" dedi.
Gazi Üniversitesi 97’nci Yıl En Başarılı Tez Yarışması Ödül Töreni rektörlük binası Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödül töreni çerçevesinde Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Bilişim Enstitüsünde değerlendirilerek ilk üçe giren tezler ödül aldı. Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, başvuru yapan tezlerin enstitü tarafından titizlik ve özveriyle değerlendirildiğini belirterek, "Gazi Üniversitesi bünyesindeki enstitülerle tanımlanan tüm tezler özeldir, tektir, değerlidir ve ödül olmaya layıktır. Ancak bir yarışma varsa orada derecelendirme yapılması kaçınılmazdır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışmanlarımızı canı gönülden kutluyorum. Dereceye giremeyen tüm öğrencilerimize ve danışmanlarına katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Gazi Üniversitesi ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olmuştur"
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Anadolu’da çok sayıda üniversitenin kuruluş sürecinde Gazi Üniversitesinin önemli bir katkısı olduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz verilen eğitimin niteliği, üniversite sektör iş birliğindeki gücü, ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yeri gibi kriterler dikkate alınacak olursa 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olmuştur. Bugün araştırma üniversitelerimizin sayısı vakıf üniversitelerimizle birlikte 23’tür. Gazi Üniversitesi bunlar arasında müstesna yerini korumaktadır" ifadesini kullandı.

"Üniversitelerimizin kalite süreçlerini çok yakından takip ediyoruz"
"Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" bilgisini paylaşan Özvar, şunları söyledi:
"Bunlar özellikle son 20 yılda yükseköğretime yapılan büyük yatırımların bir neticesidir. Yükseköğretim Kurulu olarak son yıllarda en fazla ehemmiyet verdiğimiz konuların başında sahip olduğumuz bu büyük kapasitenin kalitesini artırmak gelmektedir. Bu bakımdan nitelikli bilimsel yayınların sayısını artırmak, üniversitelerimizin uluslararası görünürlüğünü ve saygınlığını yükseltmek, ülkemizin sosyal, ekonomik ve endüstriyel gelişme için ihtiyaç duyduğu nitelikli beşeri sermayeyi artırmak adına yoğun bir gayret gösterdiğimizi sizlerle paylaşmak isterim. Bu doğrultuda üniversitelerimizin kalite süreçlerini çok yakından takip ediyoruz ve üniversitelerimizi bu gayretleri sebebiyle destekliyoruz."
Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a hediye takdim edildi. Ardından salonda bulunan katılımcılar ve öğretim üyeleriyle birlikte aile fotoğrafı çekildi.













KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *