Çorum
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4130 %0.08
45,6871 %0.11
Ara
Kesin Karar Genel "Zimem defteri" geleneğini Amasya'da öğrenciler yaşatmaya çalışıyor

"Zimem defteri" geleneğini Amasya'da öğrenciler yaşatmaya çalışıyor

AMASYA (AA) - Osmanlı döneminde ihtiyaç sahiplerinin borçlarının ödendiği "zimem defteri" geleneğini Amasya'da öğrenciler sürdürmeye çalışıyor.

Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar, ramazan ayında "zimem defteri" uygulamasını devam ettiriyor.

Uygulama kapsamında dezavantajlı mahallelerde dolaşan çocuklar, komiteye üye 85 çocuğun harçlıklarıyla toplanan parayla borç defterlerini satın alıyor.

Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Murat Gökhan Keskin, AA muhabirine, ramazanın yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu söyledi.

Zimem defteri uygulamasının Osmanlı geleneği olduğunu anlatan Keskin, şöyle devam etti:

"Bizler de bu ramazanın feyzini yaşamak adına bu güzel geleneğimizi yaşatmaları için Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklarımıza destek veriyoruz. Kendi biriktirdikleri harçlıklarıyla bu uygulamaya bir kıvılcım olmak için böyle bir hareket başlattılar. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2025 yılını 'Aile Yılı' ilan etmesi münasebetiyle de bu kapsamda çocuklarımızla birlikte aileye ve topluma yönelik farkındalık çalışmalarımız devam edecektir."

Öğrencilerden 15 yaşındaki Kardelen Gülçetindağ ise "Ramazan ayında veresiye defterlerini kapatmak için bakkallarımıza geldik. Osmanlı'dan gelen gelenek ve görenekle bunu tamamladık. Çok mutluyuz, kendi aramızda para biriktirdik. Arkadaşlarımızla bu paranın böyle değerlendirilmesi bizi mutlu etti." dedi.

Uygulamanın hayırseverlerin de desteği ile ramazan ayı boyunca devam edeceği bildirildi.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *