Çorum
Açık
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2957 %0.03
50,6829 %-0.17
Ara
Kesin Karar Ekonomi Emekliye seyyanen zam müjdesi! Tarih verildi

Emekliye seyyanen zam müjdesi! Tarih verildi

En düşük emekli maaşının 20 bin liraya yükseltilmesi "tabanı" rahatlattı ama "tavanı" karıştırdı. Yıllarca tavandan prim ödeyen emeklinin "Maaşımız eridi" tepkisi Ankara'da karşılık buldu. Kulislerde konuşulan yeni plana göre asıl büyük düzenleme 2026'nın ikinci yarısında geliyor.

Emekli maaşlarında dengeler değişiyor. Hükümetin en düşük emekli aylığını 20 bin liranın üzerine taşıma hamlesi, yaklaşık 4,9 milyon vatandaşı sevindirse de sistemde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Yıllarca yüksek prim ödeyip emekli olan vatandaşlar ile en düşük kademeden emekli olanlar arasındaki maaş makası kapandı, "adalet" tartışması başladı.

ANKARA'NIN YENİ AJANDASI: "PRİM ADALETİ"

Gelen tepkileri ve kamuoyu yoklamalarını dikkate alan siyasi karar vericiler, "kök maaş" sorununu çözmek için kolları sıvadı. Kulislerden sızan bilgilere göre hedef; sadece en düşüğü değil, tüm emeklileri kapsayacak kalıcı bir refah artışı.

TARİH VERİLDİ: 2026'NIN İKİNCİ YARISINA HAZIRLANIN

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in aktardığı bilgilere göre, hükümetin "B planı" hazır. Ekonomideki toparlanma sinyalleriyle birlikte, bütçede oluşacak hareket alanı emekliye aktarılacak.

Kritik Dönem: 2026'nın ikinci yarısı (Temmuz ve sonrası).

Masadaki Formül: Sadece enflasyon farkı değil; "Seyyanen Zam" ve "Yüksek Oranlı Refah Payı" artışı planlanıyor.

BAYRAM İKRAMİYESİNE "5 BİN LİRA" AYARI

Maaş zammı için yılın ikinci yarısı işaret edilse de önümüzdeki bayramlar için de bir sürpriz hazırlığı var. Emeklinin cebini bir nebze olsun rahatlatmak isteyen hükümet, bayram ikramiyelerinde artışa gitmeyi planlıyor.

Beklenen Rakam: Kulislerde konuşulan rakam 5.000 TL. Bu artışın, emeklilerin bayram öncesi alım gücüne can suyu olması hedefleniyor.

Planlanan bu kapsamlı iyileştirmelerin kaynağı ise "Kayıt Dışı ile Mücadele" ve ekonomik istikrar programının meyveleri olacak. Bütçe dengeleri gözetilerek yapılacak bu hamlelerin, özellikle sabit gelirli ve emekli kesimin refah seviyesini yukarı çekmesi amaçlanıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *