Çorum
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,6007 %0.01
46,5321 %0.31
Ara
Kesin Karar Ekonomi Emekli 31 bin lira ek ödeme alacak! Bayram öncesi hesaplara yatıyor

Emekli 31 bin lira ek ödeme alacak! Bayram öncesi hesaplara yatıyor

Devlet destekleri ve banka kampanyaları sayesinde emeklilerin cebine toplamda 31 bin TL’ye kadar ödeme yapılacak. Hem bayram ikramiyesi hem de banka promosyonlarıyla birlikte, IBAN’lara yansıyacak bu toplu ödemeler ekonomik olarak rahat bir nefes aldıracak.

4 Bin Liralık Bayram İkramiyesi Yolda

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri başta olmak üzere, dul ve yetim aylığı alan milyonlarca vatandaş, haziran ayının ilk haftasında 4.000 TL bayram ikramiyesi alacak. 2018 yılından bu yana geleneksel hale gelen ikramiye ödemeleri için herhangi bir başvuruya gerek duyulmuyor. Ödemeler otomatik olarak emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Bu destekle birlikte Kurban Bayramı öncesinde sofralar biraz daha şenlenecek.

Bankalar Arası Promosyon Yarışı Kızıştı

Emeklilerin yüzünü güldüren bir diğer gelişme ise banka promosyonlarındaki rekor artışlar. Emekli maaşını taşıyan ve üç yıl boyunca aynı bankada kalma sözü veren vatandaşlar, 27 bin TL’ye kadar promosyon alabiliyor. Özellikle yüksek maaş alan emekliler için bu rakam neredeyse ikinci bir maaş gibi. Kamu ve özel bankalar, mayıs ve haziran aylarında sundukları cazip tekliflerle emeklilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Toplamda 31 Bin TL’ye Kadar Ek Gelir

Haziran ayında emeklilere sağlanacak destekleri özetlemek gerekirse:

  • Bayram ikramiyesi: 4.000 TL
  • Banka promosyonu: 27.000 TL’ye kadar
  • Toplam: 31.000 TL’ye varan ek ödeme

Özellikle artan hayat pahalılığı karşısında sabit gelirli vatandaşlar için önemli bir rahatlama yaratacak. Bayram alışverişinden torun harçlıklarına kadar pek çok ihtiyacın karşılanabileceği bu destek, emeklilerin yüzünü güldürecek cinsten.

Gözler Temmuz Zamlarında

Haziran sevinci sonrası gözler temmuz ayına çevrildi. Açıklanacak altı aylık enflasyon farkıyla birlikte emekli maaşlarına zam yapılması bekleniyor. Uzmanlar, ek zam ihtimalinin de masada olduğunu belirtiyor. Ayrıca bankaların temmuz itibarıyla promosyon tutarlarını bir kez daha güncelleyebileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *