Çorum
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,0753 %0.08
50,4213 %0.14
Ara

Sadece Puan Değil, Karakter Sınavı Haftası

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Diyarbakır’da sadece bir maç değil, bir karakter sınavı bizi bekliyor.

Arca Çorum FK için sezonun belki de en çetin sınavı, Diyarbakır’ın etkili atmosferinde lider Amed SF karşısında verilecek. Bu müsabaka sadece bir puan mücadelesi değil, aynı zamanda takımın kriz anlarındaki reaksiyonunu, teknik heyetin stratejik dokunuşlarını ve oyuncuların psikolojik direncini ölçecek bir turnusol kağıdı niteliği taşıyor. Bu hafta ilk maçtaki galibiyetin cebimizde olduğu bu zorlu deplasmandan alınabilecek sonuçların etkilerini ve transfer dönemini konuşacağız.

Sonuç Ne Olursa Olsun…

Temsilcimiz Arca Çorum FK için ligin en kritik haftaların biri olacak bu hafta. Hem rakip hem rakip taraftarın oluşturduğu atmosfer sezonun en ciddi sınavlarından biri olacak. Sahadaki oyun ve oyuncuların psikolojisi ligin geri kalan haftalarındaki performansımız hakkında büyük ipuçları verecek. Özellikle maç içinde olası bir skor dezavantajı durumunda takımın vereceği veya veremeyeceği reaksiyon, takım içindeki iletişimin kalitesi, teknik heyetin dokunuşlarındaki etki hepsi birer geleceğin habercisi olacak.

İlk maçtaki 2-0’lık avantajımızı düşünürsek bu zorlu deplasmandan alınacak bir puan kazanç olacakken; mağlubiyeti de olağan karşılamak, morallerin bozulmaması gerektiğini düşünüyorum. İç sahada hiç kaybetmemiş, ligin en yüksek seyircili kulübüne karşı bu şartlarda alınacak bir mağlubiyet sonrası ortalığı yangın yerine çevirmek hiçkimseye fayda sağlamayacaktır.

Transfer dönemi içinde olduğumuz bu süreçte ve 18 haftanın daha olduğu bu ligde her şey mümkün!

Hüseyin Eroğlu’nun Gençlerbirliği Mucizesi Bize Ne Anlatıyor?

Şimdi vereceğim örnek ne demek istediğimi çok iyi anlatan bir türden olacak …

Geçen sezon ligin ikinci tamamlayarak direkt süper lige çıkan Hüseyin Eroğlu’nun Gençlerbirliği, lig ikinciliğinden yedi puan uzakta tam 12’nci sıradaydı! Yani şu anki Arca Çorum FK’den daha “zayıf” kadrosu ile puantaj olarak çok daha dezavantajlı durumdaydı. Takımı neredeyse küme düşme hattından alıp direkt süper lige çıkarma başarısı gösteren bir teknik patrona sahibiz. En çok zor günlerde güvene ihtiyaç duyarız, Eroğlu’na da bu güvenin sonuç ne olursa olsun devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Elbette en güzeli ise oradan da iyi oyun ve üç puan ile dönmek harika olur. Bunu da yapabilecek potansiyele sahibiz. Ardından önümüzdeki fikstürü de göz önüne aldığımızda her hafta lig liderliğine bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyorum.

Altı Puandan Da Fazlası

Bu maç aynı zamanda transfer döneminin de en etkili iki takımının karşılaşması olacak. Her iki kulüp de yaptığı ve yapmak yakın olduğu transferler ile süper ligi ne kadar kafaya koyduğunu gösteriyor. Amed SF; Kocaelispor’dan Tarkan Serbest’i kaparken ligin Amed SF’li Diagne’den sonra en çok gol atan ismi olan Hasani’ye imza attırmak üzere.

Kırmızı-Siyahlılara baktığımızda ise iki tecrübeli isim ile imzalar atıldı; tecrübeli defans Sinan Osmanoğlu ve golcü oyuncular Tanque, Markao, Thiam, Pesic gibi isimler de ciddi anlamda gündemde.

Bu maçı üç puandan daha fazlası yapacak etkenlerden biri de iki kulüp arasındaki olası transfer yarışında da avantajlar sağlayacak olması ihtimali … İki kulübün de istediği bir oyuncu, bu maça da bakarak kararını verebilir veya değiştirebilir.

Dolayısı ile böyle maçla için “altı puanlık maç” tabiri kullanılır ya, ben onu bir adım daha ileri taşıyarak “altı puanlık maçtan da fazlası” demek istiyorum.

Dilerim hafta sonunda Amed SF’yi iyi bir oyun ile devirmiş ve lig üçüncüsü olmuş bir Arca Çorum FK görürüz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *