Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5394 %0.16
45,5161 %0.18
Ara
Kesin Karar Ulusal Zelzelenin Vurduğu Hatay’da 398 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Zelzelenin Vurduğu Hatay’da 398 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Depremin Vurduğu Hatay’da 398 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da bin 100 okulda 398 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karne dağıtımı esnasında Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya tatilde uyumak istediklerini söyleyen öğrencilerse tebessüm ettirdi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde eğitim kurumlarının zarar gördüğü Hatay’da büyük emekler sonrası 11 Eylül’de yüz yüze eğitim başlamıştı. Depremin yaralarının sarılmasında önemli bir etken olan eğitim yuvalarının tekrar öğrencilerle buluşması velileri ve öğrencileri sevindirmişti. Eğitim yuvalarının tadilatında, tamiratında ve konteyner okulların hizmete başlaması için çaba sarf eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sömestr tatiline girecek öğrencilere karnelerini dağıttı. Defne ilçesi Aşağıokçular İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Masatlı, öğrencilere sorduğu ‘tatilde ne yapacaksınız’ sorusu karşısında gülümseten cevaplar aldı. Öğrencilerden bir kaçının tatilde uyuyacaklarını söylemeleri Vali Masatlı ve programlara katılanları tebessüm ettirdi. Öte yandan Hatay il genelinde 398 bin öğrenci, bin 100 okulda karne heyecanı yaşadı.
Hatay’da 398 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını dile getiren Vali Masatlı, “Öncelikli olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemini bu gün tamamlıyoruz. Asırların felaketini yaşayan bir coğrafyada 11 Eylül tarihiyle başta sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte bizler hummalı bir çalışmayla şehrimizde tüm okulların açılması için ciddi bir çaba gösterdik. Afetin vermiş olduğu zarar sadece can kaybıyla sınırlı değildi bunun yanında eğitim tesislerimizde 3’te 1 oranında kullanılamaz hale gelmişti. Buna rağmen biz 11 Eylül’de eğitim öğretime başladık. Şehrimizdeki bu hareketi insanlarımızın eğitime olan ilgisini şöylede anlayabiliyoruz; 5 Şubat itibariyle bizim ilimizde 434 bin öğrencimiz vardı, Haziran ayında okullarımızı kapatırken bu öğrenci sayımız 313 bine düştü. Fakat şuan itibariyle öğrenci sayımız 398 bindir. Bu sevindirici bir gelişme” ifadelerini kullandı.











KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *