Çorum
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,8886 %0.28
47,0925 %-0.02
Ara
Kesin Karar Ekonomi Ekmek fiyatları 10 TL'ye düştü! Yarından itibaren fiyat geçerli olacak

Ekmek fiyatları 10 TL'ye düştü! Yarından itibaren fiyat geçerli olacak

Şubat ayında Samsun'da 200 gram ekmeğin 12,5 TL’den satılmasını öngören zamlı bir tarife yürürlüğe girdi. Ancak bu fiyat artışı, Samsun Valiliği tarafından haksız bulundu ve itiraza konu oldu. Valilik, ekmeğin temel bir gıda maddesi olduğunu vurgulayarak fiyatın makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini savundu.

Başvurunun ardından mahkemeye taşınan süreçte, yargı organları valiliğin haklı olduğuna karar verdi ve zamlı tarifeyi iptal etti. Mahkeme kararıyla birlikte, 210 gram ekmeğin yeni fiyatı 10 TL olarak belirlendi ve bu karar yarından itibaren uygulanacak.

SESOB Başkanı: “Fırıncılar Zor Durumda”

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, mahkeme kararının ardından açıklamalarda bulundu. Güler, “Fırıncılarımız bu karardan olumsuz etkilenecek. Girdi maliyetlerimiz her geçen gün artarken, ekmek fiyatının düşmesi zorlayıcı olacak.” dedi.

Güler, şubat ayında yapılan zam kararına valiliğin itiraz ettiğini ve mahkeme sürecinin ardından alınan karara uyacaklarını belirtti. “Mahkemenin verdiği karara söyleyecek bir şeyimiz yok, uygulamak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Maliyetler Yükseliyor, Fırıncılar Zorlanıyor

SESOB Başkanı Güler, un fiyatlarındaki artış ve asgari ücretin yükselmesi gibi faktörlerin fırıncılar üzerindeki yükü artırdığını söyledi. Şu anda 210 gram ekmeğin 10 TL’den satılacağını belirten Güler, bu durumun fırıncılar için zarar anlamına geldiğini vurguladı.

“Bu fiyat tarifesi, çevre illerde 5-6 aydır uygulanıyor. Ancak maliyetler sürekli artıyor. Bu nedenle fırıncılar olarak en kısa sürede yeniden fiyat düzenlemesi için başvuruda bulunacağız.” diye konuştu.

Vatandaşlar Karardan Memnun, Fırıncılar Endişeli

Mahkeme kararı, Samsun’daki tüketiciler arasında memnuniyetle karşılandı. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, ekmeğin yeniden daha uygun bir fiyata satılacak olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Öte yandan fırıncılar, maliyetlerin sürekli artması nedeniyle bu fiyatla ayakta kalmanın zor olacağını savundu. Bazı fırıncılar, zamlı tarifenin iptal edilmesinin ardından ayakta kalabilmek için gramaj düşürme ya da maliyetleri azaltma yoluna gidebileceklerini ifade etti.

Yeni Fiyat Yarın Yürürlüğe Girecek

Mahkeme kararının ardından Samsun'daki fırıncılara yeni fiyat tarifesi tebliğ edildi. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yarından itibaren 210 gram ekmeğin 10 TL’den satılacağını duyurdu.

Yetkililer, fiyat değişikliğinin fırıncılar ve vatandaşlar üzerindeki etkisini yakından takip edeceklerini açıkladı. Ayrıca fırıncıların, yeni fiyat düzenlemesi için komisyonlara başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
V
Vatandaş 1 ay önce
Sayin valim cok guzel oldu şimdi sira berberlerde rica ediyoruz federasyon baskanina bir ayar verirseniz cok seviniriz saygilarteşekkurker.
BEĞENME
0
CEVAPLA
K
Kanbozlu vatandaş 1 ay önce
Rize'de niye düşmüyor ekmek rizedede düşsün ekmek 15 lira ekmek hadi rizde düşüren tüm fiyatlari
BEĞENME
0
CEVAPLA
K
Kanbozlu 1 ay önce
Samsun'da 12 telendn 10 liraya dusti eeee peki Rize'de niye onbes liraya satılıyor henn Rize'de başka Samsun'da başka yoksa rizelinun parası cokmi tayiperdogan öylemi dedi size rizeliden çok alun henn
BEĞENME
0
CEVAPLA
K
Kanbozlu 1 ay önce
Sade Samsun'da düştü başka vilayette dustumu yoook ee daha bunu burda ikidebir yazmanin anlamı ne tüm Türkiye'de 10 lira oldumu YOOO sade bir samsun ilinde oldu bunu burda şişirmenin gereği ne yalamalik yalaklik olsun deyilmi başka bir amaç varmı AKP'ye yamanmak deyilmi ulan bukadar yalakalik bu akp tillere nasıl var oğlumm millet neyin ne olduğunu çok iyi anladı tammi
BEĞENME
0
CEVAPLA
G
Gezgin 1 ay önce
Ayıp ayıp bu acizlik herşey artarken nasıl zam geri cekilir un fabrikasını mahkemeye verin de görelim
BEĞENME
0
CEVAPLA