Çorum
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,2522 %0.11
46,8455 %0.24
Ara

Sen İçindeki Yolu Tamamlamalısın

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Bir yolum var. Ne asfalt dökülmüş, ne tabelası var. Haritada gösterilmeyen, başka kimsenin bilmediği, sadece benim içimde uzanan bir yol. Kimi sabahlar geniş bir ovada yürüyormuşum gibi ferahlatır beni, kimi akşamlarda uçurum kenarında tökezletir. Ama ne olursa olsun, bu yol bana ait. Ve ben, bu yolu tamamlamak zorundayım.
İçimde yürüdüğüm bu yolun bir başlangıç noktası yok, bir bitiş çizgisi de yok gibi. Belki de mesele varmak değil, yürümek. Belki de mesele yön değil, yöneliş… Çünkü bu yol, bana ne olmak istediğimi değil, kim olduğumu fısıldıyor. Her adımda bir maske düşüyor yüzümden, her virajda bir korkumla göz göze geliyorum.
Bazen bir çocuk çıkıyor karşıma, dizleri yaralı, gözleri umut dolu. Tanıyorum onu. Benim çocukluğum. Elinden tutuyorum, yürümeye devam ediyoruz. Biraz ileride, genç bir adam dikiliyor yoluma. Hayalleri büyük ama korkuları daha büyük. Ona cesaret veriyorum, çünkü artık biliyorum. Korkular geçer ama vazgeçiş kalır.
Yolun bazı kısımlarında durup soluklanıyorum. İç sesimle kavga ettiğim, geçmişi didik didik ettiğim yerler buralar. Neden böyle oldum? Niçin oradan dönmedim? Kimse beni anlamadı mı yoksa ben mi anlatmadım? Her sorunun ardında bir başka yol ayrımı beliriyor. Ama her seferinde bir adım daha atıyorum. Çünkü geriye dönmek diye bir şey yok. Çünkü içimdeki yol sadece ileri gider.
Dışarıdan bakıldığında sıradan biri olabilirim. Sabah uyanan, işe giden, çay içen, yorgun düşen biri. Ama içimde bir yolculuk var ki, en destansı romanlara bile konu olur. Çünkü bu yol, yalnızca bana açık. Ve ben, bu yolculukta kendi gerçeğime ulaşmadan duramam.
Kimi zaman biri gelir, elini omzuma koyar: “Yeterince geldin, burada kal,” der. Ama içimde bir ses yankılanır: “Hayır, daha değil. Sen içindeki yolu tamamlamalısın.”
Belki sonu hiç yok bu yolun. Belki tamamlamak da bir yanılsama. Ama ben yine de yürüyorum. Çünkü kendime en çok, yürürken yaklaşıyorum. Ve biliyorum, tamamlamak dediğim şey, aslında kendimi bulduğum an olacak.
Yani evet, belki yorgunum. Belki yolun bazı kısımları dikenli, taşlı, ıssız. Ama duramam. Çünkü durursam eksik kalırım. Çünkü ben, bu yolu tamamlamaya mecburum.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *