Çorum
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,8950 %0.23
52,8913 %-0.09
Ara
Kesin Karar Videolar Ekonomi YEDAŞ, Çorum’a Milyarlarca Lira Yatırım Yapacak

YEDAŞ, Çorum’a Milyarlarca Lira Yatırım Yapacak

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ) tarafından Çorum'da 2026-2030 döneminde yaklaşık 9 milyar liralık yatırım yapılması planlanıyor. YEDAŞ İşletme ve Operasyonları Direktörü Barış Demir, kentte bir otelde düzenlenen basın toplantısında, elektrik dağıtım sektörünün yeni bir uygulama dönemine girdiğini, bu kapsamda bölgeye yönelik yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ) tarafından Çorum'da 2026-2030 döneminde yaklaşık 9 milyar liralık yatırım yapılması planlanıyor.
YEDAŞ İşletme ve Operasyonları Direktörü Barış Demir, kentte bir otelde düzenlenen basın toplantısında, elektrik dağıtım sektörünün yeni bir uygulama dönemine girdiğini, bu kapsamda bölgeye yönelik yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.
Yatırımların öncelikli olarak kırsal bölgelerde yoğunlaşacağını belirten Demir, kesinti süresi ve sayıları görece yüksek olan hatların iyileştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.
Şehirleşme ve ticari faaliyetlerin yoğun olduğu bölgelerde de altyapı kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacağını belirten Demir, "Artan enerji ihtiyacına cevap verebilmek için dağıtım altyapımızı güçlendireceğiz. Özellikle buz yükü, yoğun kar yağışı ve dağlık alanların bulunduğu lokasyonlarda enerji hatları daha dayanıklı hale getirilecek." dedi.


Son 7 yılda kesinti süresi ve sayılarında iyileşme sağlandığına işaret eden Demir, "Önümüzdeki 5 yıllık dönemde planladığımız yatırımlarla bu süreleri daha da aşağıya çekmeyi, hizmet kalitemizi artırmayı ve müşteri memnuniyetini daha üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz. 2026-2030 yıllarını kapsayan dönemde Çorum'a yaklaşık 9 milyar liralık yatırım yapılmasını öngörüyoruz." diye konuştu.
Demir, Çorum'da 5 binin üzerinde dağıtım trafosu ve yaklaşık 16 bin kilometrelik hat uzunluğu ile geniş bir altyapı ağı bulunduğuna dikkati çekerek, enerji hizmetlerinin 230 personel tarafından 24 saat esasına göre yürütüldüğünü, bu yapının büyük bölümünün tekniker, teknisyen ve mühendislerden oluştuğunu anlattı.


Çorum'da hem abone sayısı hem de tüketim miktarı açısından en yüksek payı mesken abonelerinin oluşturduğunu söyleyen Demir, şunları kaydetti:
"2019 yılında kullanıcı başına ortalama 734 dakika olan kesinti süresi, 2025 yılında 629 dakikaya gerileyerek yaklaşık yüzde 14 azaldı. 2019 yılında 10 bin kullanıcı başına 10,5 olan kesinti sayısı da 2025 yılında önemli ölçüde geriledi. Bu iyileşmelerde bakım çalışmaları, yatırımlar ve teknolojik sistemler etkili oldu. Özellikle kritik merkezlerin büyük bölümü uzaktan izlenebilir hale getirildi. Bu sayede arızalara sahaya gitmeden müdahale edilebiliyor. Alçak Gerilim İzleme Sistemi (AGİS) ile dağıtım trafoları anlık olarak izlenebiliyor. Operasyonel Yönetim Sistemi (OYS) ile de arıza noktaları daha hızlı tespit edilebiliyor. Bu sistemler hem kesinti sürelerinin azaltılmasına hem de iş sağlığı ve güvenliğinin artırılmasına katkı sağladı."
Toplantıya, YEDAŞ Bölge Koordinatörü Emin Uğur Asan, YEDAŞ Çorum Bölge Müdürü Mehmet Derman Fakour ve YEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Emin Genç de katıldı. 
 

MUHABİR: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *